Flörtözce Beden Dili Vol.I

Bir gün ben ve sevgilim, sevgilimin arkadaşı ve onun sevgilisi şeklinde dörtlü takılıyoruz. (O ye!) Hatun (arkadaşın sevgilisi) nedenini ilk başta anlamadığım şekilde gerek vücut hareketleriyle, gerek ses tonu ve gerekse mimikleriyle üstüme çıkmaya çalışıyor.. Hmm, yer mi bunu pembe kuyruklu? Elbette yemez. Yalnız her haltı anlamak size her seferinde süper çözüm yolları sunamayabiliyor. Yani demem o ki; siz bazen ortada olan durumları okuyabilseniz bile, buna sağlıklı ve fevri olmayan karşı tepkiler geliştirmekte zorlanabilirsiniz.


Neyse efendim.. Hatunun bir sıkıntısı var belli ki. Zaten sevgilisine olan tavrından ve sevgilisiyle olan tavırlarından aladığım kadarıyla kıskanç bir ablamızdı. Beni rakip olarak gördüğünü düşündüm ilk başta. Sonra baktım ki erkek arkadaşımla 1 saniyeden uzun göz göze geldiler -ki bu her iki cinsin de sık kullandığı bir flörtözce beden dilidir-. Enteresan şekilde hatunun sevgilime yazacağına ihtimal vermedim. O hareketin nedenini yine benimle olan yarışına bağladım. Tek nedeni oydu bence. Kadınların bu tip yarı-bilinçdışı hareketlerine maruz kala kala alışıyorsunuz. Fakat sakın ola ki elinizdeki verileri ortaya dökerek veya dökmeden fark etmez- karşısına geçip de "sen şöyle ve böylesin sürtük!" demeyin. Sakın ha. Haklıyken haksız olmak insanları güzel okuyan kimselerin ortak problemlerinden biridir. Çünkü bu insanlar fevriliğe meyillidirler. Buna da hakları vardır zira siz de onların gördüklerini görseniz, sizin de tahammül eşiğiniz epey düşerdi.Belki de onlardan biriyle konuşuyorum şu an. merhaba hayatı daha da zor olan insan.



En sıklıkla karşılaşılan kompleks veya "yarış" semptomları şöyle:


1- Sohbet içerisinde söz sırası size geldiğinde dinlememekte bir süre ısrarcı davranır. Size hemen dönüp "dinleyici" pozisyonuna geçmez. Ola ki sizin sözünüzü kesen biri oldu, ona size dönmediği hızla döner.  Mümkün mertebe konuşmanızı istemediğini bu yarı bilinçdışı hareket tüyolarıyla anlarsınız.


2- Eğer bahsi geçen "yarışçı" insan hemcinsiniz ise, ortamdaki karşı cinslerin ilgisini üzerinde toplamak için çok fazla konuşacağını sanmayın. Susarak da bunu yapabilirler. Örneğin: siz sohbet halindesiniz ve o da sizi dinlemeyerek aranıza seti çekiyor öncelikle. Akabinde masadaki başka bir şeyle (telefon, bira şişesi vs) veya masa dışındaki kimseler veya nesnelerle ilgilenir. Buradaki yarı-bilinçdışı mesajı "sana tahammül edemiyorum"dur. Bunun için asla canınızı sıkmayın çünkü bu sizinle ilgili değil tamamen kişinin zayıf karakteriyle ilgilidir.


3- Yine karşı cinsten söz ediyorsak, sevgilinize flörtöz beden dilini konuşturabilir. Buradaki amaç onu sizin elinizden almaktan ziyade, kendisini zihninde ve içsel dünyasında sizden daha iyi olduğuna ikna etmektir. Sevgilinizden yine flörtöz beden diliyle yanıt alması halinde, sizinle uğraşmayı bırakacaktır bir süreliğine zira bu onun için büyük bir zaferdir. Tebrikler sürtük.




4- Söylediğiniz şeylere sık sık muhalif olur. Bunu genellikle -dikkat çekmemek ve içindeki zehri göstermemek adına- şakayla karışık yapar. Bu durumda yapmanızı tavsiye edeceğim şey aynı şakayla karışık tutum içinde cevabınızı vermenizdir. Kuyruklu insanlarız diye peygamerliğe oynayacak değiliz ya? Ama bu çizgiye dikkat edin çünkü en ufak gergin yanıtınız sizi yenilgiye uğratır. Art niyetli bir kimseyi yenilgimizle sevindirmek istemeyiz değil mi?


5- Yarışçı insanlar sevgilileriyle aynı ortamdayken iki ayrı uçta takılabilirler. 1- Sevgilisinin içine düşen tür (bu adam/kadın benimdir mesajını acınası ölçüde vurgular)  2- Sevgilisiyle hiç ilgilenmeyen tür (sevgilisinden ilgi görmek ve bunu masadakilere gösterebilmek istediği için aralarına mesafe koyar)


Tüm bunlar size ütopik, abuk subuk açıklamalar gibi mi geliyor? Eğer öyleyse, yani asıl o zaman bu blogu takip etmeye devam edin. çünkü en çok sizin bunları bilmeye ihtiyacınız olacak.


Yine geleceğim. Öperim.


P.B.

0 yorum: